A Casa Amarela
vakantie-appartement
Welkom - Welcome
Wie zijn wij ? - Who are we?
ACCOMMODATIE
Prijzen-Prices
Faciliteiten - Facilities
Contact
Omgeving-area
Arrangementen-Packages
Omgeving-area

In onze omgeving vind je tal van verscheidenheid . We zijn omgeven door prachtige bossen waarin het heerlijk is om te wandelen . Op vijf minuten tijd ben je in de bergen ! Ook vind je vlakbij vele prachtige rivieren waar je in de zomer rustig kan zwemmen . Voor de fietsers en de mountainbikers is het hier ook een paradijsje . Of kom proeven van de Portugese keuken , er zijn vele verschillende (goedkope) restaurantjes in de nabijheid . Hou je van shoppen dan kunnen we je daar ook de leuke plaatsen voor aanraden .Pitoreske dorpjes , een bezoek aan één van de plaatselijke marktjes , festivalletjes zijn er in de zomer ook in overvloed ,  paardrijden , kajakken , rotsklimmen en nog zo veel meer.  We hebben hier alvast een aantal leuke plaatsen voor u geselecteerd.

In our area you'll find plenty of variety. We are surrounded by rich forests, which is great for walking. In five minutes time you're in the mountains! You will also find many beautiful rivers nearby where you can can enjoy a swim in the summer . For cyclists and mountain bikers this is a paradise. 
Get a taste of Portuguese cuisine, there are many different (cheap) restaurants nearby. Do you love shopping then we can  recommend several places. Picturesque villages, a visit to one of the local markets, there are many fun festivals in the summer, horseback riding, kayaking, rock climbing and much more. We already have selected some beautifal places for you .

Nog enkele tips :

- Portugal dos Pequenitos in Coimbra (leuk voor kleine kinderen)
- Sky Garden in Coimbra ( een avontuurpark dus klimmen en slingeren)
- Rock & River (kayaken,klimmen,GPS wandelingen,en safari ritten)
- Portugal By Horse ( paardrijlessen en bosritten)
- dierentuin : Europaradise 
                     Parque Biologico
- ecopista Viseu-Santa Comba Dão ( Hier heb je de mogelijkheid een leuke fietstocht te maken . Fietsen worden daar verhuurd zowel voor volwassenen als voor kinderen en of kinderzitjes.

-
Coja (5 km)
:  Coja is een leuk dorpje vlakbij , je kan lekker kuieren langs de gezellige winkeltjes in de hoofdstraat en de smalle zijstraatjes . De rivier de Alva loopt doorheen Coja en is ook prachtig om te zien . Beneden aan de rivier word er in de zomer een kunstmatig strand voorzien zodat je er lekker kan zwemmen en zonnebaden , er is tevens ook een redder aanwezig die waakt over de veiligheid . 
           

     
-Watervallen van Fraga de Pena (15 km) : De watervallen van Fraga de Pena zijn prachtig om te zien . Er zijn tevens ook een aantal wandelroutes  uitgestippeld die u langs de mooiste plekjes rond om brengen . 
         
-
Avô (18 km) :  Avô is gelegen in een dal . In dit charmante dorpje komen twee rivieren samen . Ook hier is er een kunstmatig strandje voorzien zodat er in de zomer lekker gezwommen kan worden .
       
- Piódão (31 km) :  Piodão is een bergdorpje waarvan alle huizen gebouwd zijn uit leisteen , het staat op de lijst van werelderfgoed . je kan er tevens ook proevenvande lokale lekkernijen. Zeker een aanrader .
      
- Palace Bussaco (32 km) :  Het hotel van Bussaco is één van de mooiste historische hotels ter wereld , gelegen in een sprookjesbos .In de tuinen van het hotel vind je planten en bomen uit heel de wereld en er zijn ook een aantal wandelroutes ter beschikking .
      
- Viseu (60 km) : Viseu was de voormalige hoofdstad van de beira-alta en ligt in het wijnbouwgebied Dão er zijn diverse bezienswaardigheden zoals Museu Grão vasco .

- Coimbra (60 km)Coimbra ligt op een schilderachtige heuvel en is vooral bekent als universiteitstad met zijn historische universiteit en beroemde bibliotheek. Deze is dan ook vast en zeker een aanrader om te bezichtigen . Tevens kan u er ook lekker keuvelen door de kronkelende straatjes en genieten van een terrasje en de vele winkeltjes .
     
- Torre (Serra da Estrella) 65 km : De Torre is het hoogstgelegen punt (2000m) van het gebergte Serra da Estrela . In de winter zijn er een aantal skipistes en tevens kan u er ook heerlijk wandelen en genieten van het prachtige uitzicht .
     
-Conimbriga (80 km)Is een nationaal monument en de best bewaarde romeinse nederzetting in Portugal

- Figueira da Foz (zee) 99 km :   Figueira da Foz is een leuke badplaats omdat het een lang en breedt strand heeft .

- Tomar (130 km) : In Tomar vind je het grootste kloostercomplex van Portugal samen met nog tal van andere bezienswaardigheden . Ook het stadje zelf is zeker de moeite waard om te bezichtigen . 
     
- Fatima (145 km) :  Dit is een internationaal bedevaartsoord .Deze plaats word het altaar van de wereld genoemd.

-Grutas de Mira de aire (160 km) :  De druipsteengrotten zijn één van de zeven verkozen natuurwonderen van Portugal .

-
Porto (170 km) :  Porto is de op één na grootste stad van Portugal en staat vooral bekend om zijn handel in Portwijnen . Er valt vanalles te beleven in Porto en is zeker een aanrader .

-Nazaré (zee) 176 km :  Nazaré ligt aan een baai en word aan de  noordkant beschermd door een uitstekende rotskust .Het is een drukke badplaats maar heeft ook nog een grote vissershaven .

-Obidos ( 200 km) Obidos is een trekplijster door zijn nog geheel ommuurde middeleeuwsee binnenstad .


Wij hebben hier voor u tevens een uitgebreide map ter beschikking waarin vele uitstappen en tips uitgebreid omschreven staan en natuurlijk kan u altijd bij ons terecht voor tips en vragen .
Wij zijn ook altijd bereid om met u een wandelingetje in ons charmante dorpje te maken of een toertje in het bos is ook fijn .


 Extra foto 's van de nabije omgeving